Zin in een sportief (lang) weekendje weg? Ga op bezoek bij onze zuiderburen, lekker wandelen in België! Wandelen in België is heerlijk, niet alleen vanwege de mooie en toegankelijke natuur, maar ook vanwege de talrijke pittoreske dorpjes en steden om heerlijk in te lunchen, dineren of gewoon van een Belgisch biertje te genieten. Wanneer je op zoek bent naar een gezonde balans tussen sportieve activiteiten en ontspanning is wandelen in België een fantastische keuze om er even tussenuit te gaan. En met een van de vele reizen die je online kunt boeken zit je geheid goed.

Verschillende soorten wandelingen

Op websites van reisbureaus vind je allerlei wandelreizen en -routes. De meeste wandelvakanties duren vier à vijf dagen en verschillen in zwaarte en comfort. De minst zware en meest comfortabele wandelvakantie is een lichte wandeling langs de Frans-Vlaamse grensstreek. Je loopt door een herbergzaam heuvelland met een prachtig uitzicht op groene en beboste heuvels. Hier vind je tevens de Kemmelberg en de Mont-Noir. Je verblijft tijdens deze wandelvakantie in een comfortabel en zeer vriendelijk gerund hotel op de Rodeberg. Het hotel wordt overigens ecologisch gerund en heeft een mooi uitzicht over de gehele omgeving. Heerlijk om een paar dagen weg te gaan en te ontspannen.

Wandelen in België: de Ardennen

Een van de wandelingen die we tegenkwamen is ‘De mooiste Ardenner vallei’. Ontdekt tijdens deze vijfdaagse vakantie het prachtige dal van de Semois-vallei. Het dal is onderdeel van de Ardennen en wordt gekenmerkt door de prachtige West-Europese natuurtaferelen zoals meanders en naald- en loofbomen. Tijdens het wandelen in België in de Semois kom je ook zeer frequent kastelen, burchten en pittoreske dorpjes tegen. Hier kun je uiteraard heerlijk uitrusten en lunchen of dineren. Tussen het wandelen door kan er dus genoeg aandacht worden besteed aan cultuur en ontspanning. Dat maakt wandelvakanties ook bijzonder geliefd bij een breed publiek. Kijk snel online om te zien of er voor jou ook een leuke wandelvakantie tussen staat.

Wandelen in België

Een reis boeken om te gaan wandelen in België betekent dat je de gaafste wandeltochten maakt en dat er een uitstekende balans is tussen ontspannen wandelen en sportiviteit. Dat maakt wandelreizen voor iedereen geschikt. Overdag heerlijk wandelen in België en in de avond genieten van het Bourgondische leven. Dat is wandelen in België – mits je een goed reisbureau uitzoekt. Neem gauw een kijkje verschillende websites van reisbureaus en kijk of er een leuk vakantie voor je tussen staat.