Tegenwoordig is het werkwoord ‘vaccineren’ in ons vocabulaire een stuk normaler geworden. We hebben met onze neus Op de feiten toe kunnen kijken hoe Veel Mensen er tegelijkertijd ziek kunnen worden als ze niet bestand zijn tegen een virus. Het vaccineren lijkt een grote rol te hebben gespeeld in het uitroeien van uit virus, Dit is meteen ook een van de redenen Waarom het over het algemeen zo belangrijk is dat dit gedaan wordt. Je hebt eigenlijk twee verschillende soorten vaccinaties. De vaccinaties die je door je leven lang heen kon krijgen, en vaccinaties die neemt als je op reis gaat in beide gevallen zijn ze om evenveel redenen eigenlijk belangrijk maar toch is er een zeker verschil tussen de twee. Hier wordt kort uitgelegd waarom het vaccineren eigenlijk zo belangrijk is.

Ziekte

In eerste instantie ontstaat een vaccinatie wanneer een groot aantal Mensen tegelijkertijd ziek wordt. Het doel van een vaccinatie is dan ook om een ziekte uit te groeien of om hem weg te houden uit De maatschappij. Een vaccinatie houdt in dat er een klein stukje virus wordt opgenomen door het lichaam met het doel tot het lichaam uit zichzelf antistoffen gaat aanmaken. Dus zodra je besmet wordt met een ziekte of een virus kan het lichaam zich automatisch weren waardoor je niet of nauwelijks ziek wordt. Het gevaar van het niet nemen van een vaccinatie is vooral dat je er zelf ziek van kan worden, eventueel zelfs met een fatale afloop. Daarnaast komt de ziekte of het virus weer in omloop op het moment dat een grote hoeveelheid mensen zich niet vaccineren, daardoor lopen de mensen die wel gevaccineerd zijn alsnog gevaar op het moment dat ze kwetsbaar zijn

Niet voor niets

Het is ook goed om te weten dat een vaccinatie niet voor niets wordt gemaakt. Je zou kunnen stellen dat als het niet nodig is het eigenlijk ook niet gebeurd. Dat wil zeggen dat zodra er wel een vaccinatie beschikbaar is je bij jezelf moet nagaan dat dit de laatste optie is. Dit geldt voor zowel vaccinaties die je als kind krijgt, zoals een dtp vaccinatie, als een vaccinatie die je neemt als je op reis gaat.

Op reis

En op reis geldt het advies voor vaccinaties nog dringender omdat de medische omstandigheden in de meeste ontwikkelingslanden te slecht is om goed te kunnen herstellen zodra je iets oploopt. Dit wil je koste wat het kost voorkomen en gelukkig is dat tegenwoordig goed mogelijk door het nemen van een vaccinatie.