We hebben er allemaal weleens mee te maken: de aanschaf van een nieuwe koffer. Het aanbod aan koffers is eindeloos. Pagina na pagina scroll je door om tot de perfecte keuze te komen. Maar waar moet je nu eigenlijk op letten? Een koffer moet er namelijk mooi uitzien. Nog belangrijker is de functionaliteit, weten ook stewardessen en piloten die van reizen hun werk hebben gemaakt. De koffer moet namelijk naadloos aansluiten aan de reisbehoefte.

 

Of je nou eenmaal per jaar op vakantie gaat of maandelijks een tripje maakt, al dan niet voor werk, een goede koffer staat altijd aan uw zijde. Onder andere Samsonite houdt hierin rekening met verschillende persoonlijkheden en de manier waarop je reist. Voor een lange reis is een grote stevige koffer nodig, terwijl voor een stedentripje een koffer van handbagageformaat voldoende is. Koffers zijn vaak ook in vele kleuren en designs verkrijgbaar, zodat er altijd een koffer is die voldoet aan al je eisen.

 

Wanneer je per vliegtuig reist zijn er nog andere vervoersmiddelen waar je rekening mee moet houden. Vaak reis je per openbaar vervoer van en naar je hotel of moet er nog een stuk gelopen worden. Goede wieltjes onder de koffer zijn dan geen overbodige luxe. Een koffer moet dus praktisch zijn voor vliegtuig, trein en het lopen van lange afstanden.

 

Het kan zijn dat idee van het reizen met dure koffers je een beetje afschrikt. Toch loont het om te investeren in koffers van goede kwaliteit. Van een koffer moet je namelijk op aankunnen. Niets is zo vervelend als het zien verschijnen van je koffer op de bagageband met een grote barst of scheur. In de wereld van koffers en reistassen staan Samsonite koffers bekend als stevige kwaliteitskoffers. Je bent iets meer kwijt, maar het kopen van goede koffers is eerder een investering dan een risico.

 

Voordat je de investering maakt moet je jezelf goed kennen, maar ook op een rijtje zetten waar je behoefte aan hebt in een koffer. Ben je een grootverbruiker en pak je veel kleren in? Ga dan voor een wat grotere koffer. Wanneer je vaak dure apparatuur meeneemt biedt een stevige hardcase koffer goede bescherming, zelfs wanneer andere koffers in het bagageruim op jouw koffer gelegd worden. Sommige mensen vinden het fijn om aparte vakken in hun koffer of reistas te hebben. Van een miskoop zal het niet komen als je deze zaken van tevoren in acht neemt.